Windows Phone 7 introductie in Doetinchem

Written by Tom Verhoeff on. Posted in MSP, WP7

Last friday i did a Windows Phone 7 introduction in front of about 500 students in Doetinchem. Since this blogpost is pointed at the students who attended, it will be presented in Dutch. Stay tuned for some more WP7 articles in English. Afgelopen vrijdag organiseerde Microsoft in samenwerking met het Graafschap College een ochtend met technische sessies voor MBO-studenten uit de regio Doetinchem. In het Amphion waren uiteindelijk ruim 500 studenten aanwezig voor een sessie van Tony Krijnen en Daniel van Soest over Windows 2008 R2/Windows 7 en aansluitend een sessie van mij over Windows Phone 7. ¬†Gelukkig heb ik al veel enthousiaste reacties gekregen, wel hebben een aantal studenten aangegeven graag wat meer informatie te willen om eens rustig aan de slag te kunnen met Windows Phone 7. In deze blogpost vinden jullie alle benodigde informatie. Voor de liefhebbers heb ik de presentatie online gezet, je vindt hem hier. Ook de broncode van de live gebouwde Twitter-app is online te vinden. Ik heb hem van wat commentaar voorzien zodat het beter te begrijpen is. Je vindt de broncode¬†hier. Deze app geeft een mooi voorbeeld van het gebruik van een aantal onderdelen van het WP7-framework, maar het is waarschijnlijk beter om te beginnen met een paar echte basistutorials. Een echte aanrader is de videoserie Windows Phone 7 for Absolute Beginners op Channel9. Dit is een collectie video’s die begint vanaf het allereerste begin, het installeren van de benodigde software en het gebruik van die software. Stap voor stap gaat het daarna van het bouwen van je eerste applicatie naar steeds een wat hoger niveau. Verder is er overal op internet meer informatie te vinden over het ontwikkelen voor Windows Phone 7, hierbij een kleine lijst met wat nuttige links om mee te beginnen:
  • WP7 App Hub, hier download je de tools en upload je eventueel je apps naar de marketplace. Ook is er veel lesmateriaal over WP7 te vinden
  • WP7 Developer tools, directe link naar de download
  • WP7 op MSDN, pagina op MSDN met informatie over WP7 development
  • Programming WP7 eBook, een volledig eBook van 1000 pagina’s waarin alle aspecten van WP7 development behandeld worden
  • WP7 Design & Interaction Guide, een uitgebreid document over het ontwerp van de verschillende onderdelen in de WP7 onderdelen en hoe je die in je eigen app zou kunnen toepassen
  • WP7 Photoshop Design Templates, een aantal Photoshop templates die helpen met het ontwerpen van WP7 apps in Photoshop
Je kunt mij ook volgen op Twitter. Houdt verder de hashtag #wp7nl in de gaten voor WP7 gerelateerde tweets uit Nederland en de hashtag #wp7dev voor tweets over WP7 development. Ook zal ik binnenkort nog kort uitleggen hoe je via dreamspark toegang krijgt tot de WP7 marketplace. Succes met de eerste stappen en gebruik gerust de comments of de contact form als je nog vragen of opmerkingen hebt.

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment